/ Zo wil je werken

Onderwijsinstelling in Drenthe

Docent Nederlands

Sector:

Ben jij zo enthousiast over de Nederlandse taal dat je deze niet onder schoolstoelen en -banken steekt? Heb je zin om je leerlingen het maximale uit zichzelf te laten halen? Lees dan snel verder. We hebben een mooie baan voor jou!

Jouw leerlingen komen overal vandaan en niet zelden letterlijk en figuurlijk van ver. Jij hebt oog voor hen en weet dat zij niet alleen basale kennis nodig hebben, maar ook specifieke vaardigheden en een open houding. Naast kennisbrenger van de Nederlandse taal, ben je daarom ook hun cultuurkompas, taalbeschouwer en debatleider. Jij helpt je leerlingen zich te ontwikkelen tot creatieve, zelfverzekerde wereldburgers met lef en initiatief. Zij zijn én hebben de toekomst.

Deze Drentse scholengemeenschap doet het woord ‘gemeenschap’ eer aan en draagt bij aan het gevoel onderdeel te zijn van een groter geheel. Het enthousiaste en betrokken docententeam, waar jij onderdeel van uitmaakt, doet er alles aan om de leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst. De school is een afspiegeling van de samenleving en is officieel onderdeel van de landelijke vereniging van scholen voor ondernemend leren. 

Wat vragen we van jou?

  • HBO-opleiding leraar Nederlands;
  • Tweedegraads onderwijsbevoegdheid voor het voortgezet onderwijs;
  • Een open houding;
  • De wil om het verschil te maken;
  • Geloof in dat iedereen er mag zijn.

Wat bieden we jou?

  • Een baan bij een werkgever die de ambitie heeft om binnen nu en 5 jaar uitgeroepen te worden tot ‘Best place to work’. Daar mag je dus best wat van verwachten!
  • Een baan dus, waar je energie van krijgt. Ok, klinkt een beetje over de top maar dit is toch echt het doel dat we nastreven met het unieke WorkLifeDesign-prgramma dat je via ons gaat volgen. We vinden het belangrijk dat jij gelukkig bent in je werk.
  • Je krijgt van ons in eerste instantie een contract voor 6 maanden voor tenminste 24 uur (meer is bespreekbaar). Mocht na deze 6 maanden blijken dat het goed klikt zullen we niet schromen om je een contract voor onbepaalde tijd aan te bieden.
  • Het spreekt voor zich dat je van ons een marktconform salaris ontvangt maar we benoemen het toch maar even.

Geïnteresseerd? Laat je gegevens achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op! Wijs je (ex-)collega's, studiegenoten buurmannen en andere kanjers ook nog even op deze functie?

""We kijken niet alleen naar de ervaring van iemand maar zeker ook naar de ambities van iemand. Dat vinden wij belangrijk om mensen ook voor langere tijd aan ons te kunnen binden""