/ Zo wil je werken

Gemeente in Groningen

Consulent Werk en inkomen

Sector:

Van een van onze Groningse gemeentelijke opdrachtgevers hebben we een gave vacature binnen gekregen! We zoeken voor hen namelijk een Consulent Werk en Inkomen. De ideale kandidaat heeft enige ervaring met de uitvoering van de Participatiewet. Vanuit je casusregierol voer je de reguliere taken van een consulent uit, maar daarnaast houd je overzicht en regie op complexe (aan)vragen die binnen jouw gebiedsteam spelen. Je stemt af met betrokken partijen, waaronder je eigen collega’s en cliënt. Daarnaast zorg je voor aanvullende activiteiten die aansluiten bij de behoefte van de inwoners. Bij complexe casuïstiek neem je deel aan het Sociaal Kernteam waar externe sociale partners in vertegenwoordigd zijn. Wanneer noodzakelijk organiseer je een MDO (multidisciplinair overleg). Als consulent werk en inkomen werk je samen met de cliënt aan de oplossing die het meest aansluit bij zijn/haar behoefte en mogelijkheden. Je behandelt aanvragen in het kader van de WWB en zorgt voor duidelijke verslaglegging. In samenwerking met de loopbaanadviseurs ben je verantwoordelijk voor het activeren van cliënten richting de arbeidsmarkt, participatie of zorg.

Wat vragen we van jou?

  • Ervaring met de uitvoering van de Participatiewet
  • Ervaring met statushouders en hun integratie;
  • Minimaal afgeronde MBO 4 opleiding;
  • Ervaring met GWS (wens)

Wat bieden we jou?

  • Een fantastisch leven en een baan waar je energie van krijgt! Ok, klinkt een beetje over de top misschien maar dit is toch echt het doel dat we nastreven met het unieke WorkLifeDesign-prgramma dat je via ons gaat volgen.
  • Een baan bij een werkgever die de ambitie heeft om binnen nu en 5 jaar uitgeroepen te worden tot ‘Best place to work’. Daar mag je dus heel wat van verwachten!
  • Je krijgt van ons in eerste instantie een contract voor 6 maanden voor tenminste 24 uur (meer is bespreekbaar). Mocht na deze 6 maanden blijken dat het goed klikt zullen we niet schromen om je een contract voor onbepaalde tijd aan te bieden.
  • Het spreekt voor zich dat je van ons een marktconform salaris ontvangt maar we benoemen het toch maar even.

Geïnteresseerd? Laat je gegevens achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op! Wijs je (ex-)collega's, studiegenoten buurmannen en andere kanjers ook nog even op deze functie?

"'Onze organisatie is volop in beweging. We zoeken dan ook een collega die goed in een dynamische omgeving uit de voeten kan!'"