/ Zo wil je werken

Welzijnsorganisatie in Drenthe

Ambulant begeleider Jeugdzorg

Sector: Sociaal Domein

Waar ze jou ‘s nachts voor wakker kunnen maken? Als je het verschil kunt maken voor iemand in nood. Gewoon door er te zijn, te luisteren en even het heft in handen te nemen als dit je cliënt en haar omgeving niet lukt.

We weten dat dit klopt, omdat je doorleest. Mooi. We hebben je interesse gewekt voor één van onze grotere opdrachtgevers uit Drenthe. Ken je iemand die net zo uniek is als jij? Neem mee! We zoeken namelijk twéé ervaren ambulant begeleiders Jeugdzorg.

Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de begeleiding van jongeren met een psychiatrische aandoening. Jij (voor)ziet in wat de jongere en het gezin op dat moment nodig heeft. Dit doe je door een begeleidingsplan op te stellen waarin meestal meerder doelen worden gesteld. Denk daarbij aan het zelfstandig kunnen doen van dagelijkse dingen als het maken van een ontbijt en zonder hulp kunnen reizen met het openbaar vervoer. Je helpt je vaak jonge cliënt het best door haar zichzelf te leren redden.

Je begeleidt vanaf diverse locaties, omdat je hulp elke dag verschillend van aard is. Soms heeft je cliënt je hulp nodig op het werk of op school. En soms gewoon thuis. Je verliest het begeleidingsplan en de gestelde doelen nooit uit het oog. Je evalueert constant en je stelt bliksemsnel bij.

De functie vereist efficiëntie, doorzettingsvermogen, creativiteit, flexibiliteit, kracht en discipline. Want als een aanpak rechtsom niet werkt dient er linksom een nieuwe aanpak bedacht te worden. De doortastende persoon die we zoeken onderkent het direct als er meer hulp nodig is. Dan trek je tijdig aan de bel en ga je met je cliënt mee naar andere hulpverleners en specialisten om samen een hobbel te nemen. Ambulant begeleider Jeugdzorg is een veeleisend beroep. Daar hebben wij en onze opdrachtgever oog voor. Je staat nooit alleen.

Wat vragen we van jou?
• Een afgeronde relevante HBO opleiding;
• Een SKJ-registratie;
• Minimaal 2 jaar ervaring als ambulant hulpverlener;
• Een rijbewijs;
• Een rotsvast geloof in een zorgeloze toekomst voor iedereen.

Wat bieden we jou?
• Een baan bij een werkgever die de ambitie heeft om binnen nu en 5 jaar uitgeroepen te worden tot ‘Best place to work’. Daar mag je dus best wat van verwachten!
• Een baan dus, waar je energie van krijgt. Ok, klinkt een beetje over de top maar dit is toch echt het doel dat we nastreven met het unieke WorkLifeDesign-programma dat je via ons gaat volgen. We vinden het belangrijk dat jij gelukkig bent in je werk.
• Je krijgt van ons in eerste instantie een contract voor 6 maanden voor tenminste 24 uur (meer is bespreekbaar). Mocht na deze 6 maanden blijken dat het goed klikt zullen we niet schromen om je een contract voor onbepaalde tijd aan te bieden.
• Het spreekt voor zich dat je van ons een marktconform salaris ontvangt maar we benoemen het toch maar even.

Geïnteresseerd? Laat je gegevens achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op! Wijs je (ex-)collega's, studiegenoten buurmannen en andere kanjers ook nog even op deze functie?

""We kijken niet alleen naar de ervaring van iemand maar zeker ook naar de ambities van iemand. Dat vinden wij belangrijk om mensen ook voor langere tijd aan ons te kunnen binden" "