/ Zo wil je werken

Subyt detacheert energieke professionals binnen het sociaal domein en het onderwijs

Onderzoeken tonen aan: de energie onder medewerkers binnen de publieke sector is laag. Terwijl energie de belangrijkste bron is van betrokkenheid, draagvlak en bevlogenheid. Gebrek aan autonomie, toenemende werkdruk, onvoldoende aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en werkbeleving: er zijn veel oorzaken van een laag energieniveau.

De missie van Subyt:

Wij gunnen iedereen een baan die energie geeft en daarom werken we elke dag hard aan onze missie: Samen zorgen voor meer energieke medewerkers binnen de publieke sector. Het detacheren van professionals is daarbij verreweg onze belangrijkste activiteit maar we doen meer! Je kunt bij ons terecht voor:

Energieke professionals binnen het sociaal domein

Voor elke opdracht en project binnen het sociale domein en het onderwijs heeft Subyt een groot netwerk van ervaren professionals die direct inzetbaar zijn. Omdat wij hen structureel coachen op het gebied van WorkLifeDesign, garanderen wij dat die professionals elke klus met een enorme bevlogenheid en betrokkenheid uitvoeren. Daarnaast hebben ze de juiste houding en inzichten om het energieniveau binnen elk team blijvend te verhogen.

Interim-managers die je helpen een energieke organisatie te worden

Subyt heeft een groot netwerk van ervaren leiders die weten dat teamwerk draait om vertrouwen, autonomie en zingeving. Om onze én jouw eigen professionals energiek te krijgen en te houden begeleiden we hen structureel op het gebied van WorkLifeDesign. Zo maken ze blijvend een verschil in leiderschap, samenwerking en energie.

WorkLifeDesign-programma's voor jouw eigen medewerkers

Samen met ervaren coaches ontwikkelen we een programma op maat dat op gestructureerde wijze werk- en levensambities van jou of jouw medewerkers in kaart brengt. Daarna wordt er een concreet plan van aanpak gemaakt dat er op gericht is om deze werk- en levensambities waar te maken en bieden wij structurele coaching bij de uitvoering hiervan. Dit vanuit de overtuiging dat mensen die bewust bezig zijn met hun werk en levensambities, over meer energie beschikken dan mensen die dat niet doen en daardoor gelukkiger, productiever, weerbaarder en minder vaak ziek zijn. Bovendien zorg je zo als werkgever voor extra binding met jouw medewerkers waardoor het gemakkelijker wordt om talent langer aan jouw organisatie te verbinden. Wil je weten hoe dit programma is opgebouwd? Bel of mail ons!

Een zorgvuldige energiescan én bijbehorend plan van aanpak

We brengen energielekken in kaart binnen jouw team, afdeling of organisatie door een zorgvuldige scan. We kijken hoe het zit met de zingeving, vitaliteit, autonomie en andere mogelijke oorzaken van energieverlies op de werkvloer. Zo is snel helder waar oplossingen binnen een energieplan kunnen zorgen voor betere energie, vertrouwen, zelfstandigheid en plezier in het werk.