/ Zo wil je werken

Training ‘Wim Hof Methode’

Wij verzorgen regelmatig deze sensationele training voor alle professionals die voor ons werkzaam zijn en dus volgen de consultants van Subyt deze training uiteraard ook. Deze donderdag was het de beurt aan Bas om samen met 11 andere bikkels de kou te overwinnen. Zoals gezegd: een sensationele training! Maar wat houdt de training dan precies in?

Wim Hof levert onmenselijke prestaties met behulp van technieken waar ademhalingsoefeningen aan ten grondslag liggen. Door een goede ademhaling kun je langer je adem inhouden en maak je bewust contact met je hart, autonome zenuwstelsel en immuunsysteem. Dit helpt Wim Hof bij het controleren van zijn lichaam in extreme omstandigheden. Deze ademhalingsoefeningen zijn door ieder mens uit te voeren en daarom zegt de Iceman ook altijd “Wat ik kan, kan iedereen”.

De koudste gebergten beklimmen in een korte broek en een halve marathon op blote voeten lopen door de sneeuw, het is voor iedereen haalbaar met de Wim Hof Methode (WHM). De basis van WHM ligt bij de ademhaling en ademhalingsoefeningen komen dan ook direct aan bod komen bij iedere workshop. De oefeningen kun je makkelijk thuis uitvoeren wanneer je ze onder de knie hebt.

Waarom zijn ademhalingsoefeningen zo belangrijk? Door juist te ademen laat je een grote hoeveelheid zuurstof binnen. Zuurstof beïnvloedt de hoeveelheid energie die vrijgemaakt kan worden in onze lichaamscellen middels chemische en fysische processen op moleculair niveau. Het doel van de ademhalingsoefeningen is dan ook om meer zuurstof tot je te nemen en zo invloed uit te oefenen op de processen in je lichaam. Wim Hof heeft door jaren heen een speciale ademhalingstechniek ontwikkeld die hem helpt zijn lichaam in optimale conditie te houden en controle te behouden tijdens extreme omstandigheden.

Deze technieken leer je tijdens deze WHM workshop. Wij kunnen je hem van harte aanbevelen! Dus.. wil je ook eens meedoen? Laat het ons weten!